Vi kjøper mer rusbrus

Det er ingen overraskelse at salget av rusbrus, eller fruktdrikk med alkohol, har økt etter at salget ble flyttet fra polet til dagligvarebutikkene. Nå er tallene klare.

Publisert
Sist oppdatert

Rusbrussalget har økt med 7,3 millioner liter første halvår 2003 sammenlignet med samme periode i fjor. Totalt var registrert forbruk første halvår i år på 10,2 millioner liter, viser nye tall fra Statistisk sentralbyrå.

Målt i ren alkohol økte det registrerte forbruket av fruktdrikk med 329 liter fra første halvår 2002 til første halvår 2003. Økningen fordelte seg på 192 liter ren alkohol i 1. kvartal og 137 liter i 2. kvartal.

DinSide har smattet seg gjennom 30 rusbrustyper, trykk her, eller på lenkene til høyre for å lese vår dom.

Økningen som SSB melder om, skyldes i stor grad overgangen fra polsalg til butikksalg. I følge Dagbladet viser tall fra Bryggeri- og mineralvannforeningen og Vin- og brennevinsleverandørenes forening (VBF) at rusbrussalget har gått ned fra 943.000 liter i juli, til 572.000 liter i august.

Mindre øl

Forbruk av øl som er registrert i Norge første halvår 2003, gikk ned med 7,6 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Nedgangen var på nesten 9 millioner liter, henholdsvis 4,5 og 4,4 millioner liter i 1. og 2. kvartal i år.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer