Vi leser sunt i januar

Det er bare i januar at en bok om røykekutt kan toppe bestselgerlistene.

Publisert
Sist oppdatert

Januar er måneden da løftene fra nyttårsaften skal settes ut i praksis. Det merker bokhandlerne også.

- Interessen for bøker som lover en sunnere tilværelse stiger voldsomt når det nye året kommer i gang. Ikke bare har folk laget nyttårsforsett som skal settes ut i livet - det voldsomme fokuset på slanking, trim og røykekutt i alle medier smitter over på valg av litteratur, sier bokansvarlig Siren Marøy i bokhandlerkjeden Norli.

Typisk nok er det en bok om hvordan man skal slutte å røyke som topper Norlis besteselgerliste denne uken. 'Endelig ikke-røyker!' av Allen Carr har solgt utrolige 100 000 eksempler siden den kom ut for halvannet år siden. Nå i januar trykker forlaget opp ytterligere 20 000 eksemplarer for å møte etterspørselen.

- Men på listen over det totale salget i januar over denne typen bøker, er det bøker om mat og slanking som dominerer fullstendig. Folk ser ut til å holde på sine nyttårsforsetter, og velger bøker til inspirasjon, sier Marøy.

De fem mestselgende sunnhetsbøkene i januar, basert på salgstall fra Norlis 60 bokhandlere over hele landet:

1. Lett mett. (Grete og Jeanette Roede)
Norges slankedronning har slanket vekk fem millioner kilo siden starten i 1974. I denne boken presenterer hun og datteren mer enn 150 kalorifattige middagsoppskrifter. Egne kapitler for wok, pizza og grillmat.

2. Endelig ikke-røyker! (Allen Carr)
Med anbefalinger fra selveste sir Anthony Hopkins lover den forfatteren å få deg røykfri i denne internasjonale bestselgeren. Carr var selv storrøyker og lærer bort triksene i denne boken, som har 'den lette måten å slutte på' som undertittel.

3. Ingers kokebok (Inger Kløkstad)
Dette er damen bak suksessen 'Ingers Rugbrød' som er en slager i norske brødkurver. Inger gikk ned 22 kilo i 1984 ved å følge et kostholdsprogram som hun i dag selv holder kurs i. I denne boken presenterer hun sunn og næringsrik hverdagsmat.

4. Naturlig slank (Fedon Lindberg)
Dette er boken som satte Fedon Lindberg på norgeskartet. Fedon lærer deg hvordan kroppen forbrenner maten riktig - med fokus på balansen mellom proteiner og karbohydrater.

5. Slank. Fettfattig mat (PP-forlaget)
Mer hefte enn bok, som er oversatt fra dansk og som er skrevet av forskjellige forfattere. Her får leseren presentert femti oppskrifter som baner veien til et tynnere liv.

Mozon 25.01.2004

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer