- Vi må tilpasse oss Google og Facebook

Datatilsynet mener de store nettgigantene ikke kan ta hensyn til at enkelte nordmenn kan føle seg krenket.

IKKE SÅ VELDIG STOLT AV FACEBOOK-BILDENE?: Legger du ut bilder av deg selv på nettet, er det mulig at for eksempel fremtidige arbeidsgivere kan finne dem.  Foto: Google.no
IKKE SÅ VELDIG STOLT AV FACEBOOK-BILDENE?: Legger du ut bilder av deg selv på nettet, er det mulig at for eksempel fremtidige arbeidsgivere kan finne dem. Foto: Google.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mange har nok blitt svette i pannen over å finne navnet sitt nevnt høyt oppe på søkemotorer som Google og Yahoo.

Kanskje har du skrevet et debattinnlegg for lenge siden, under fullt navn, som du nå er flau over å finne igjen når du googler navnet ditt. Eller kanskje er du ikke så stolt av bildene som ligger ute fra en fest for fem år siden.

Bør vi da kunne kreve at de store nettgigantene bare skal slette det du eller andre har lagt ut på nettet? Svaret fra Datatilsynet er nei.

Direktør Georg Apenes i Datatilsynet sier at vi ikke bare kan kreve at de store nettsamfunnene skal endre og tilpasse produktene sine, slik at de ikke skaper negative reaksjoner i Norge.

- Vi lever i en verden som blir stadig mer globalisert, og vi kan vanskelig vente oss at store aktører som Google skal kunne tilpasse seg norske forhold. Vi må tilpasse oss dem, sier Apenes til DinSide.

LES OGSÅ: Kanskje de viktigste sidene på Facebook

Når noen dør

Apenes forklarer at det er vanskelig for Facebook og andre nettjenester å vite hva som kan føles krenkende for nordmenn og andre nasjonaliteter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer