Matbutikkenes coronatiltak:

- Vi ønsker ikke å gå til begrensninger

Rema 1000 Norges administrerende direktør frykter kjøpsbegrensning kan føre til hamstring.

SAMMEN MOT HAMSTRING: Rema 1000 på Bekkestua opplever stor pågang i forbindelse med coronaviruset. Matvaregigantene Rema 1000, Coop og NorgesGruppen går nå sammen ut for å stanse det de kaller unødvendig hamstring av mat.
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
SAMMEN MOT HAMSTRING: Rema 1000 på Bekkestua opplever stor pågang i forbindelse med coronaviruset. Matvaregigantene Rema 1000, Coop og NorgesGruppen går nå sammen ut for å stanse det de kaller unødvendig hamstring av mat. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Frykten for coronasmitte, karantene og hjemmekontor har gjort en aldri så liten omkalfatring på hvordan vi handler. Tendenser til hamstring har fått enkelte butikker til å innføre begrensninger i antall varer kundene kan handle.

Det er ikke aktuelt for Rema 1000, forteller administrerende direktør Trond Bentestuen.

- Dette er ett av tiltakene vi har vurdert, men vi ønsker ikke å gå til begrensninger, for da kan folk få forsterket inntrykk om at det er begrenset varetilgang, sier Bentestuen til Dagbladet.

Han frykter begrensninger kan få motsatt effekt: At folk handler mer enn de først hadde tenkt.

- Det er mange hensyn å ta nå!

Hos butikkene vil man kunne oppleve midlertidig utsolgtsituasjoner, men det er bare midlertidig, forsikrer representanter for alle kjedene. Han legger også til at de selvsagt følger nasjonale retningslinjer, dersom det skulle komme.

Det er nok mat!

Varierer fra butikk til butikk

Hos NorgesGruppen har de gitt butikkene ulike verktøy de kan ta i bruk i den perioden vi nå er inne i. Et av dem er av enkelte utsatte varer, forteller Kine Søyland, informasjonssjef i NorgesGruppen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.