Vi røyker opp en bil

Ja, du vet det er dyrt og usunt. La oss vri kniven rundt i såret igjen.

Burn after reading:  Nederst på siden er det en kalkulator som viser hvor stort lån du kunne betjent for pengene du idag bruker på røyk.
Burn after reading: Nederst på siden er det en kalkulator som viser hvor stort lån du kunne betjent for pengene du idag bruker på røyk. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er kanskje ikke økonomien som er hovedgrunnen til at man ikke bør røyke. Likevel, en sigarett koster fort noen kroner, og de fleste dagligrøykere røyker 11-13 sigaretter hver dag. Så noe penger blir det. Og disse pengene kunne vært brukt til noe annet.

Vi røyker opp en bil

Ikke bare røyker de fleste dagligrøykere opp en ukes ferie i Syden med hotell og fly. Ser man det over tid, kunne man jo også tatt opp og betalt ned et lån med røykepengene. Kalkulatoren under beregner hvor stort det kunne vært. Faktisk kunne de fleste dagligrøykere kjøpt og betalt en bil for uvanen sin. Om du røyker 75 sigaretter i uka, som er et vanlig forbruk for dagligrøykere, og du kjøper disse sigarettene på Deli di Luca, ville du i stedet kunnet betjene et lån på 204.370 kroner med 5% rente over 20 år.

Det er flere nye biler som koster mindre enn dette, og du kunne også fått en fin bruktbil (riktignok anbefaler vi vanligvis å betale ned et billån raskere, men for illustrasjonens skyld, ikke sant?).

Ogi igjen, dette er ikke for å moralisere, det har hverken noen effekt eller er særlig hyggelig. Det er bare for å gi deg noe å tenke på, der du står og fryser i portrommet sammen med duene og gatens øvrige løse fugler mens du pumper i deg tjære, nikotin og hva det nå heter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer