Trondhjems turistproviant

- Vi savner sterkt denne turprovianten

Facebook-gruppa som jobber for å få Trondhjems turistproviant tilbake i butikkhyllene fikk en oppsving i antall medlemmer i påska. Orkla er likevel ikke overbevist over å gjenstarte produksjon av produktet.

BORTE FOR GODT? Trondhjems turistpoviant forsvant ut av butikkhyllene i 2017. Det setter ikke alle like mye pris på. Men Orkla kan ikke love at de gjenopptar produksjonen. Foto: Privat
BORTE FOR GODT? Trondhjems turistpoviant forsvant ut av butikkhyllene i 2017. Det setter ikke alle like mye pris på. Men Orkla kan ikke love at de gjenopptar produksjonen. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Samtidig som det hvert år dukker opp nye matvarer i butikkhyllene, er det også noen matvarer som forsvinner fra dem. I 2017 var det kroken på døra for turprovianten Trondhjems turistproviant - noe ikke alle satt like mye pris på.

- Dessverre så bestemte jo Orkla seg for å legge ned produksjonen for noen år siden, og det er vi endel som synes er fryktelig synd. Vi savner sterkt denne turprovianten i hermetisk lukkede bokser, forteller Tarjei Lundarvollen til Dinside.

Det var Lundarvollen som startet Facebook-gruppa for dem som vil ha turistprovianten tilbake i butikkhyllene i 2017. Nå øyner han nytt håp, etter å ha fått 500 nye medlemmer i løpet av årets påske.

- Savner den sterkt

Dermed er Facebook-gruppa oppe i rundt 1700 medlemmer som altså har et sterkt ønske om igjen å spise Trondhjems turistproviant på tur.

- Jeg er selv en ivrig friluftsmann, og halvparten av turen er jo matpausene. Da er det viktig med god og næringsrik mat, og der har Trondhjems turistproviant vært en trofast følgesvenn og turkamerat i mange år, sier Lundarvollen.

- Vi savner sterkt denne turprovianten i hermetisk lukkede bokser. Du kan spise den kald, eller du kan åpne boksen og varme den direkte i boksen på bålet, sier Lundarvollen varmt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer