Vi sjekker prisene til Elkjøp

Kundeavisene ber oss stadig om å være på vakt. Vi fant fram teleskopet, mikroskopet og lupen for å se på Elkjøps siste tilbudsavis.

Vi sjekker prisene til Elkjøp
Publisert
Sist oppdatert

For ganske nøyaktig en måned siden bestemte vi oss for å sette Experts ukentlige tilbudsavis under lupen, nærmere bestemt de av annonsene som er merket med vignetten "Sjekk prisen".

Fenomenet med å stemple visse produkter i en reklameavis med den iøyenfallende teksten har blitt stadig mer omfattende de siste årene, og brukes av både store elektronikk-kjeder og mindre butikker. Omfanget henger sannsynligvis sammen med en dom fra Forbrukerombudet i 2001, der det ble forbudt for kjedene å bruke begreper som "salg" og "nå kun" om varer som ikke har en dokumentarbar førpris.

Expert-sjekken avslørte at det er grunn til å stille spørsmål ved hvor nyttig eller informativt det er å slenge på et sjekk prisen-merke, all den tid vi fant flere produkter som ikke hadde lavere pris enn veiledende pris.

I rettferdighetens ånd følger vi derfor opp med en prissjekk av Elkjøps ferskeste kundeavis (uke 38).

Les også: Derfor er den dyrere hos Elkjøp

1. Toshiba Satelitte 15.6-tommer laptop til 5995 kroner

Toshibas Satellite-laptoper har ikke imponerende bred distribusjon i Norge, og modellen som Elkjøp averterer til 5995 kroner er derfor svært vanskelig å finne hos andre forhandlere i Norge.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer