Vi snorker i kor

1, 4 millioner nordmenn sover i mer støy enn WHO anbefaler.

1,4 millioner nordmenn snorker. Foto: colourbox.com
1,4 millioner nordmenn snorker. Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En internasjonal undersøkelse blant over 10.000 innbyggere i Norge, Holland, Belgia, Sverige, Finland og Danmark, herav 1500 nordmenn, viser utbredelsen og skadevirkningene av snorking.

Undersøkelsen ble gjort i februar 2008 på vegne av Breathe Right nesestrips. I undersøkelsen oppgir 35% at de snorker hver natt.

Les også: Dette holder oss våkne

Redusert søvnkvalitet Forestill deg en åtte timers konsert, samtale eller gåtur i trafikken. Det tilsvarer støynivået som partnere til flere hundretusen snorkende nordmenn må finne seg i hver natt.

WHOs anbefalte grense for innendørs støynivå under søvn er 45dB. Det tilsvarer lyden av hardt regn. Men 3 av 5 norske deltakere (60%) synes at deres partners snorking bråker like mye som en samtale (60dB), bytrafikk (85dB) eller til og med en konsert (120dB).

Alvorlige helseproblemerForstyrret søvn kan blant annet forårsake stress, høyt blodtrykk og gi konsentrasjonsproblemer.

Undersøkelsen viser at hverdagen påvirkes for 2 av 3 deltakere i Norge, når de selv eller partneren snorker. Blant dem som blir påvirket av snorking, får 69% forstyrret nattesøvn. Mangel på hvile og søvn betyr hodepine om morgenen for hver fjerde deltaker, og hver femte opplever konsentrasjonsproblemer på jobb.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer