Vi snuser opp passende partnere

Mennesker er eksperter i å lukte hvem som kan være en passende partner, viser forskning.

Publisert
Sist oppdatert

I følge to undersøkelser spiller den naturlige kroppslukten en rolle på hvorvidt vi finner noen attraktive. Spesielt homofile menn var flinke til å lukte seg fram til andre homofile menn.

Ikke bevisstStudien er utført av Philadelphia’s Monell Chemical Senses Center, og vil bli publisert i septemberutgaven av magasinet Psychological Science.

Forskerne mener å ha funnet ut at homofile og lesbiske foretrekker en annen lukt enn hetrofile.

Kan du ikke huske å ha luktet deg fram til partneren din? Det er kanskje ikke så rart. De naturlige duftene blir som regel ikke registrert på et bevisst nivå. Man har likevel lenge antatt at lukt har en stor innvirkning på oss.

Seksuell legning avgjørMer enn 80 hetrofile og homofile personer ble bedt om å lukte på armhulesvette fra 24 personer med ulikt kjønn og seksuell legning. De ble deretter bedt om å sammenligne luktene og si hvilke de foretrakk. De homofile foretrakk andre lukter enn de hetrofile.

De homofile mennene foretrakk lukten av andre homofile menn og hetrofile kvinner. Lukten av en homofil mann ble minst likt av både hetroseksuelle og lesbiske.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.