Vi spiser mer fisk

For første gang på 20 år spiser vi mer fisk til middag.

Publisert
Sist oppdatert

I 2007 spiste Ola Nordmann gjennomsnittlig 98 fiskemiddager hver, det er sju flere enn året før. Undersøkelsen Norsk Spisefakta 2008 viser at vi nærmer oss rekorden som ble etablert da undersøkelsen startet i 1987, ifølge en pressemelding fra Eksportutvalget for fisk.

Dette er en fantastisk økning som hever innenlandsforbruket med over 30 millioner måltider i året. Rekorden på 105 måltider fra 1987 er nå innefor rekkevidde, sier markedssjef for Norden, Bjørn-Erik Stabell i Eksportutvalget for fisk.

Les også: Dette gir mindre eksem

Sunn mat selger

Seniorkonsulent John Spilling i Synovate trekker fram flere andre funn fra undersøkelsen Norske Spisefakta 2008 når han skal forklare hvorfor fisken er så populær på norske middagsbord.

– Vi har en sterk helsebølge både i Norge og i verden for øvrig. Den påvirker i aller høyeste grad matvanene våre: Vi skulker frokosten sjeldnere og vi spiser mer frukt og mindre sukker. Mer fisk til middag er en del av dette mønsteret, sier Spilling.
Nye produkter vinner frem.

Nye produkter

Ifølge Bjørn-Erik Stabell i Eksportutvalget for fisk viser den sterke veksten at sjømatbransjen treffer helsetrenden svært godt.

– Det siste året har sjømatnæringen vist en større innovasjonstakt enn de ti siste årene til sammen. Hvert år kommer det nye produkter som gjør det enklere å lage god og sunn fiskemiddag, sier Stabell.

Les også: Glem rynkekremen

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer