Vi strømmer til fastlegen

Bekymringene for jobb og økonomi øker.

Allmennlege Morten Finckenhagen spår at stadig flere vil oppsøke fastlegen sin i tiden som kommer.  Foto: colourbox.com
Allmennlege Morten Finckenhagen spår at stadig flere vil oppsøke fastlegen sin i tiden som kommer. Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Finanskrisen gir seg utslag også på landets legekontorer. Der opplever man nemlig at stadig flere oppsøker fastlegen. Det skriver Dagens Medisin.

Les også: Dette tør du ikke spørre legen om

Ifølge allmennlege Morten Finckenhagen ved Bekkestua Fastlegekontor i Bærum, er det sannsynlig at vi vil se en økning i helseproblemene i tiden som kommer. Han husker godt depresjonene som oppsto ved forrige gjeldskrise på begynnelsen av 1990-tallet, og frykter at problemene vil komme igjen.

Hjelpeløse leger

- Vi så at stadig flere pasienter søkte til fastlegen for problemer tilknyttet økonomiske bekymringer. Depresjoner var ganske vanlige, og for enkelte utviklet det seg til personlige tragedier, forteller Finckenhagen til Dagens Medisin. Han påpeker at depresjonene ofte var utløst av situasjoner som pasientene ikke var forberedt på, og heller ikke var i stand til å mestre.

Les også: Penger gjør deg lykkelig

- Jeg hadde flere pasienter som hadde hatt historisk uflaks med tidspunkt for kjøp og salg av bolig, og som endte med å måtte selge begge objektene. Dermed satt de igjen uten bolig, og med lån i millionklassen. I en situasjon hvor arbeidsmarkedet også er svært usikkert, er det ikke rart at mange blir søvnløse og gripes av håpløshet, sier Finckenhagen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer