Vi tåler høyere rente

Låntakerne klarer flere renteøkninger

Publisert
Sist oppdatert

Til tross for mange renteøkninger det siste året klarer norske husholdninger å betjene gjelda si. Ni av ti sier de kan klare en renteøkning på ytterligere 2 prosentpoeng.

Hvor stor renteøkning tåler du?

Norges Bank har satt opp rentene åtte ganger siden august i fjor, til sammen med 2 prosentpoeng. Likevel sier ni av ti at de har det like bra eller bedre økonomisk i år enn i fjor. Også mange låntakere føler at de har fått det bedre det siste året. Det viser en undersøkelse gjort av Norstat for Sparebankforeningen.

Statsbudsjettet 2008: Renten kan bli høyere

- Solid økonomi

- Vi hadde ventet at de mange renteøkningene skulle slå litt mer negativt ut i husholdningenes syn på egen økonomi. Undersøkelsen bekrefter imidlertid at husholdningene har en solid økonomi, sier administrerende direktør Arne Hyttnes i Sparebankforeningen.

40 prosent av de spurte mener at en renteøkning på 2 prosentpoeng ikke vil skape økonomiske vanskeligheter i det hele tatt, mens 47 prosent mener at det i mindre grad vil skape vansker for husstanden. Bare 3 prosent av husholdningene mener at de i svært stor grad vil få problemer med sin økonomi med en renteheving på nye 2 prosentpoeng.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer