Investeringssvindel

- Vi tar det alvorlig

NRK og skuespiller Kristofer Hivju er nok en gang misbrukt i investeringssvindel.

INVERSTERINGSSVINDEL: Artikler som denne dukker med jevne mellomrom opp i sosiale medier. Foto: Skjermdump
INVERSTERINGSSVINDEL: Artikler som denne dukker med jevne mellomrom opp i sosiale medier. Foto: Skjermdump Vis mer
Publisert

I januar kunne Dinside fortelle hvordan norske kjendiser misbrukes i det som fremstår som reportasjer, der de tilsynelatende har investert i bitcoin med stor gevinst.

Den siste tiden har en ny slik reportasje dukket opp på sosiale medier, der en etter alt å dømme svært positiv Game of Trones-skuespiller Kristofer Hivju forteller om sin suksessoppskrift med en bitcoin-investering i det som likner på en NRK-artikkel.

Ikke overraskende er det langt ifra NRK som står bak artikkelen.

En tung prosess

Det er heller ikke første gang kjente nettsteder, som Dagbladet, VG og i dette tilfellet NRK, blir misbrukt til svindel på denne måten.

Redaksjonssjef i dokumentar og samfunnsavdelingen hos NRK, Reidar Kristiansen, sier til Dinside at de ble gjort oppmerksomme på artikkelen i midten av mars.

- Det er den samme artikkelen som dukker opp nå, men med ulik URL. Vi varsler alltid Facebook når det dukker opp denne typen artikler, og jobber sammen med NRKs juridiske avdeling og IT-sikkerhetsavdelingen for å få fjernet selve nettsaken, sier Kristiansen.

Han legger til at det er en tung prosess fordi det sjelden fremgår hvem som står bak. Og når en artikkel er fjernet, dukker det opp en annen med ny URL.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.