Vi tester: Barberstolen

Barbererens kyndige knivskraping er i dag byttet ut med høvler og barbermaskiner av ulik kvalitet. Men for deg som vil unne deg litt luksus i hverdagen, er det fremdeles muligheter.

Spent nå...
Spent nå... Vis mer
Publisert

Mens bestefar dro til barbereren for å trimme skjegget, stusser dagens menn skjeggstubbene på toalettet hjemme.

Ser vi bort i fra barbermaskiner som lugger, og høvler som skriker etter utskiftning, er det hele enkelt og greit, men akk så kjedelig.

Men er det fremdeles mulig å bli barbert? Svaret er ja, men det blir dessverre stadig færre frisører som tilbyr tjenesten. Grunnen er at selve barberfaget er tatt ut av opplæringsplanen og svenneprøven til frisørene for lenge siden. Resultatet er at mange frisører overhodet ikke kan barbere deg på ekte vis.

Finn din nærmeste barberer

I ren desperasjon tok vi derfor kontakt med Norges Frisørmesterforbund, og fikk anbefalt Bækken Dame og Herrefrisør - Dronningensgate 23 - i Oslo.

Finn Arne Bækken tok selv i mot oss, og geleidet vår testperson Terje Lund i frisørstolen.

Selve prosessen

Og her ble ingenting overlatt til tilfeldighetene. Terje ble først dandert med varme håndklær, for å myke opp huden og åpne porene. Dette er med på å gjøre barberingen glattere og lettere.

Når dette var unnagjort fikk han ansiktet fullt av skum, dessverre ikke fra de originale blokkene til Lilleborg, men vanlig barberskum. Skummet ble imidlertid massert godt inn, før barberkniven kom på bordet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer