Vi tester ny metode for permanent hårfjerning

Undertegnede har svært lang erfaring med permanent hårfjerning. Det betyr at jeg kjenner alle metodene. Jeg har vært gjennom de fleste av dem flere ganger, og jeg vet at de virker.

Publisert
Sist oppdatert

De fleste av mine pigmenterte hår forsvant med laserbehandling. Jeg hadde mange runder med jeg vet ikke hvor mange ”skudd”. De første behandlingene var de mest effektive fordi det var så mye å ta av. Det var en nytelse å merke at huden ble glattere, ikke bare i ansiktet, men også under armene, på brystet, bena og selvfølgelig: bikinilinjen!

For meg har det alltid vært greit å måle smerte i kilo: 100 kg vondt er det absolutt vondeste du kan tenke deg. Er det mer en 85 kg vondt, klarer du ikke å være oppreist, og hylegrensen går omtrent på 75 kg. På 60 kg må du konsentrere deg på å holde ut. På omtrent 55 kilo renner tårene. Over 45 kilo innebærer grimaser, mens alt under det er sånn passe vondt og slett ikke til å klage over.

Laser behandlingen kom et par ganger opp i nærheten av 50 kilo vondt, men vanligvis lå det mellom 30 og 40. Jeg fikk til å lage spytt i munnen mens behandlingen sto på. Det hadde jeg lært av en klok spanjol, og det hjalp!

Etter laserbehandlingene sto bare de lyse skjeggene i ansiktet igjen mellom meg og drømmen om hårfrihet. Det eneste som virket på den typen hår var elektrolyse. Ett og ett hår fjernes med en spesiell nål. Etter noen hundre stikk etter hverandre, kan smerten komme opp i nærheten av 65. Særlig ille blir det dersom du ikke er uthvilt og ikke får korsryggen ned på underlaget, men ligger i anspent bro og venter på det vonde.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.