Vi tror ikke på kreftforskning

Velger heller å ignorere råd mot kreft.

KJENTE KREFTRISIKOER: Forskere er enige om at rødt og bearbeidet kjøtt, tobakk, alkohol og fedme øker faren for kreft. Foto: Montasje: Colourbox.com
KJENTE KREFTRISIKOER: Forskere er enige om at rødt og bearbeidet kjøtt, tobakk, alkohol og fedme øker faren for kreft. Foto: Montasje: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Folk er skeptiske når det kommer til undersøkelser som viser at enkelte ting kan forebygge kreft, melder BBC.

Les også: Varsler krefteksplosjon

En ny undersøkelse på vegne av World Cancer Research Fund (WCRF), hvor 2400 briter deltok, viser at 1 av 2 synes forskere hele tiden endrer mening.

1 av 4 mener også at helseråd endrer seg for ofte og at det beste er å overse dem alle.

Les også: Blir det 18-årsgrense på solarium?

1 av 3 kan forebygges

WCRF på sin side mener rådene, inkludert å spise mer frukt og grønnsaker, har vært de samme i løpet av de siste ti årene.

WCRF understreker også at forskere flest er enige om hvilke tiltak som kan redusere kreftrisikoen – og at disse har vært de samme i ti år.

I dag antas det at en tredel av de fleste vanlige kreftformene kan forebygges ved hjelp av et sunt, balansert kosthold, regelmessig fysisk aktivitet og ved å opprettholde en sunn kroppsvekt.

Les også: Ikke spis dette kjøttet!

- Urovekkende

- Det er urovekkende å få vite at folk ikke lytter til kreftforebyggende råd fordi de har inntrykket av at forskere hele tiden endrer mening, sier kommunikasjonssjef ved WCRF, Richard Evans til BBC.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.