Moms på netthandel fra utlandet med gratis frakt?

Vi tvinges på momsbingo

KOMMENTAR: Dagens regler gjør det umulig å vite hva en vare på nettet koster. Noe må skje.

ALLTID LIKE SPENNENDE: Det er ikke ofte, men de gangene jeg handler fra utenlandske nettbutikker, er det alltid spennende å vente på momskravet. Hva ender momsen på? Hvor høye blir gebyrene? Og hva kom egentlig kjøpet på? Det er ren gambling. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
ALLTID LIKE SPENNENDE: Det er ikke ofte, men de gangene jeg handler fra utenlandske nettbutikker, er det alltid spennende å vente på momskravet. Hva ender momsen på? Hvor høye blir gebyrene? Og hva kom egentlig kjøpet på? Det er ren gambling. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Jeg handler helst i norske nettbutikker. Men ikke nødvendigvis av nasjonalromantiske årsaker.

Mest fordi jeg har skrevet nok om hvor vanskelig 350-kronersgrensa og moms og toll og avgifter og Fedex og DHL og UPS og alt kan være.

Men så gjorde jeg det likevel. Jeg kjøpte en klokke fra Australia, langt over 350-kronersgrensa, for ingen norske butikker solgte den.

En ukes tid etter at klokka ankom, kom regningen fra Fedex. De ville ha 25 prosent moms pluss avgifter, som forventa. Men momsen de krevde var høyere enn forventa. Det stemte rett og slett ikke.

Og nok en gang får jeg bekreftet at netthandel fra utlandet er ren bingo.

Fedex: - Moms av gratis frakt

Regningen fra Fedex ga lite detaljer, som vanlig. Det eneste de fortalte var at 25 prosent i «importmoms» skulle tilsvare 427 kroner, som jeg nå måtte betale, pluss avgift.

Men klokka kosta 1.164 kroner, og 25 prosent av dette er 291 kroner. Fedex krevde altså 136 kroner mer enn jeg hadde regnet med. Ikke mye for mye, men nok til at jeg tar en telefon.

Fedex sin kundeservice må sette meg på vent to ganger for å finne ut hvordan momsen ble regnet ut.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer