Vi vil ha silikonpupper

Seks av ti lesere synes det er greit å ta silikon, mens to av ti mener at ”ingenting er mer sexy”.

Ventelistene på brystoperasjoner er rekordlange før bikinisesongen. Illustrasjonsfoto: Arlen Roche/Stock.xchng Foto: Illustrasjonsfoto: Arlen Roche
Ventelistene på brystoperasjoner er rekordlange før bikinisesongen. Illustrasjonsfoto: Arlen Roche/Stock.xchng Foto: Illustrasjonsfoto: Arlen Roche Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hva synes du om silikon? Det var spørsmålet vi stilte leserne våre i forbindelse med en pristest på silikonimplantater i forrige uke. Her er resultatene:

Hele 8.000 stemmer har så langt blitt gitt i avstemningen.

Resultatene viser at hele seks av ti lesere synes silikon er greit, så lenge det ikke er for mye, mens nesten to av ti lesere mener at ”ingenting er mer sexy” enn silikon.

Resultatene underbygger en artikkel Dagbladet publiserte tidligere denne uken, om at ventelistene på brystoperasjoner er rekordlange før bikinisesongen.

Les også: Hva koster silikonpuppene?

- Ikke overrasket

Psykolog og stipendiat Liv Sand, som for tiden arbeider med avhandlingen Sammenhengen mellom kroppsbilde og spiseforstyrrelser hos barn og unge, er ikke overrasket over resultatene.

- De viser at nordmenn fanger opp kroppsfokuset som er blitt en del av dagens tidsånd og som også innebærer at stadig flere ønsker å endre på utseendet sitt, sier hun til DinSide Helse.

Hun sier at denne utviklingen sier mye om hvor viktig kropp og utseende er for identiteten vår. Utseende blir stadig nærmere knyttet til hvor vellykkede og verdifulle vi er som mennesker, mens det blir mindre tydelig hvilke indre kvaliteter som er viktige.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer