Vi vil ha silikonpupper

Seks av ti lesere synes det er greit å ta silikon, mens to av ti mener at ”ingenting er mer sexy”.

Ventelistene på brystoperasjoner er rekordlange før bikinisesongen. Illustrasjonsfoto: Arlen Roche/Stock.xchng Foto: Illustrasjonsfoto: Arlen Roche
Ventelistene på brystoperasjoner er rekordlange før bikinisesongen. Illustrasjonsfoto: Arlen Roche/Stock.xchng Foto: Illustrasjonsfoto: Arlen Roche Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hva synes du om silikon? Det var spørsmålet vi stilte leserne våre i forbindelse med en pristest på silikonimplantater i forrige uke. Her er resultatene:

Hele 8.000 stemmer har så langt blitt gitt i avstemningen.

Resultatene viser at hele seks av ti lesere synes silikon er greit, så lenge det ikke er for mye, mens nesten to av ti lesere mener at ”ingenting er mer sexy” enn silikon.

Avstemningsresultat: Hva synes du om silikonpupper?

 • Så lenge det ikke er for mye, er det greit: 64 prosent av stemmene (5147 stemmer)
 • Det er ekkelt: 20 prosent av stemmene (1575 stemmer)
 • Ingenting er mer sexy: 17 prosent av stemmene (1336 stemmer)

 • Resultatene underbygger en artikkel Dagbladet publiserte tidligere denne uken, om at ventelistene på brystoperasjoner er rekordlange før bikinisesongen.

  Les også: Hva koster silikonpuppene?

  - Ikke overrasket

  Psykolog og stipendiat Liv Sand, som for tiden arbeider med avhandlingen Sammenhengen mellom kroppsbilde og spiseforstyrrelser hos barn og unge, er ikke overrasket over resultatene.

  - De viser at nordmenn fanger opp kroppsfokuset som er blitt en del av dagens tidsånd og som også innebærer at stadig flere ønsker å endre på utseendet sitt, sier hun til DinSide Helse.

  Hun sier at denne utviklingen sier mye om hvor viktig kropp og utseende er for identiteten vår. Utseende blir stadig nærmere knyttet til hvor vellykkede og verdifulle vi er som mennesker, mens det blir mindre tydelig hvilke indre kvaliteter som er viktige.

  Les også: Silikonpupper blir mindre

  - For unge jenter vil en holdning om at 'silikon er greit' kunne bidra til en svært skjev oppfatning om hva som skal til for å være attraktiv og få kjæreste. Her blir det viktig at omgivelsene, og særlig foreldre, er tydelig på å korrigere slike planer og fremme et mer balansert selvbilde, sier hun.

  Illustrasjonsfoto: Colourbox Foto: Illustrasjonsfoto: Colourbox
  Illustrasjonsfoto: Colourbox Foto: Illustrasjonsfoto: Colourbox Vis mer


  - Mer akseptert

  - At stadig flere synes det er greit med kosmetiske inngrep, innebærer at det blir mer akseptert å konkretisere ønsket om å være perfekt, heller enn bare drømme om å være det, fortsetter Sand.

  Hun sier at tendensen til at det å være misfornøyd med egen kropp har blitt stadig mer utbredt, og at man skiller seg ut ved å signalisere at man faktisk synes eget utseende er fint.

  - Det viser seg at stadig flere med objektivt sett normal vekt og figur ønsker at de var slankere. Slik ser vi at selve skjønnhetsidealet har blitt snevrere, samtidig som kosmetiske operasjoner har blitt mer tilgjengelig gjennom private klinikker, fortsetter Sand.

  Les også: Silikon kan gi hudkreft


  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer