- Vi vil ikke ha råtten mat!

Mattilsynets resultater relatert til temperaturen i kjølediskene er nedslående.

Publisert
Sist oppdatert

For varmt

- Forbrukerrådet krever at det skal være lett tilgjengelig informasjon om temperaturen i butikkenes frysedisker, og opplysninger om hva temperaturen skal ligge på.

Dette er underdirektør i Forbrukerrådet, Lasse Billingtons kommentar til de nedslående resultatene fra Matilsynets stikkprøver av kjøledisker.

- Vi må kunne forutsette at maten vi kjøper er oppbevart riktig. Når dette ikke bestandig er tilfelle, så bør det komme på plass et lett synlig termometer, slik at forbrukerne kan forsikre seg om at alt er som det skal, sier Lasse Billington i en pressemelding.

Blir syk

Mattilsynet har testet kjøledisker i butikker over hele landet, og mange av kjølediskene viste seg å være for varme. Feil temperatur kan føre til at sykdomsfremkallende bakterier vokser. Temperaturen i disse diskene skal være mellom -1 og + 4 grader.

- Først og fremst, så er dette et tydelig signal om at kjedene må få orden på egne rutiner når det gjelder oppbevaring av mat. Samtidig viser dette nødvendigheten av at forbrukerne lett kan få informasjon om temperaturen i kjøledisken, og hva temperaturen skal være, sier Lasse Billington.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer