Black friday 2018

Vi vurderer noen av black friday-tilbudene

Black week er i gang - vi vurderer noen av tilbudene akkurat nå, og viser deg hvordan du kan vurdere om det virkelig er et godt tilbud eller ikke.

SVART UKE HELE UKA: Det er årets svarteste uke. Men hvordan kan du avsløre om tilbudene er gode? Vi vurderer noen av tilbudene akkurat nå for deg. Foto: NTB scanpix
SVART UKE HELE UKA: Det er årets svarteste uke. Men hvordan kan du avsløre om tilbudene er gode? Vi vurderer noen av tilbudene akkurat nå for deg. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi er inne i det som må være årets svarteste uke, i alle fall om vi tar utgangspunkt i det reklamen kan fortelle oss:

Det er black week hele uka - og det hele avsluttes med black friday på fredag … eller, nei: Det avsluttes vel kanskje egentlig med Cyber Monday neste mandag.

Men du skal holde tunga rett i munnen og passe på, om du vurderer å handle denne uka, for flere prissammenlikningstjenester på nett opplyser om at det faktisk er en del produkter som blir dyrere i løpet av black friday-uka.

Vi har plukket ut noen produkter som annonseres som black week-tilbud nå, innenfor noen populære produktkategorier for akkurat dette salget, og sjekket hvorvidt dette er gode tilbud - eller om de faktisk er solgt billigere før.

Vi gjør oppmerksom på at dette kun er noen eksempler på hvilke tilbud du kan finne nå - og en vurdering av hvordan du kan finne ut om dette er gode tilbud eller ikke.

Har du tips til gode eller dårlige black friday-tilbud, så tips oss gjerne på tips(att)dinside.no

Populære black friday-tilbud:

Ifølge Prisjakt.no var dette storselgerne ved fjorårets black friday-salg:

  • I fjor ble iPhone 7 (32GB) den store vinneren på black friday, etterfulgt av Sony Playstation Slim (500 GB) og Samsung Galaxy S8 (64GB).
  • Mobiltelefoner, hodetelefoner, TV-apparater og spillkonsoller var da de mest populære kategoriene, mens spill/tilbehør, jakker og laptoper var kategoriene der flest produkter gikk ned 10 prosent eller mer i pris, og hvor rabattnivået var høyest.
  • Jakker topper også listen over kategorier der flest enkeltmodeller gikk opp i pris under svartefredagen i fjor, foran mobiltelefoner og hodetelefoner.
  • Merkene med en andel produkter som gikk mest ned i pris på Black Friday i fjor var Playstation, Asus og Huawei.

Viking fjellstøvel

Viking Classic 150 GTX fjellstøvel pryder forsiden av annonsebilaget til G-Max. De lover deg halv pris, med en førpris oppgitt til 2.999 kroner - og en tilbudspris nå til 1.499 kroner.

Ifølge Prisjakt.no, er det lenge siden disse skoene har vært oppe i 2.999 kroner, det har ikke vært så høye priser siden første halvdel av august.

Er det et godt kjøp? Du får ikke disse skoene billigere akkurat nå - men det er heller ikke slik at det er halv pris av prisen ute i markedet.

VIKING CLASSIC 150 GTX fjellstøvel: Prisen går opp og ned - og har ligget ganske langt nede mot 2.000 kroner i høst - inntil prisen gjorde et hopp i starten av november. Men som du kan se av prisutdraget fra toppen i august: Det er lenge siden den har vært i nærheten av det som annonseres som «førpris». Skjermdump: Prisjakt.no
VIKING CLASSIC 150 GTX fjellstøvel: Prisen går opp og ned - og har ligget ganske langt nede mot 2.000 kroner i høst - inntil prisen gjorde et hopp i starten av november. Men som du kan se av prisutdraget fra toppen i august: Det er lenge siden den har vært i nærheten av det som annonseres som «førpris». Skjermdump: Prisjakt.no Vis mer

Kari Traa superundertøy

Kari Traa Sjølvsagt superundertøysett annonseres av G-Max til 299 kroner per sett. Førpris angis til 799 kroner.

Ifølge prisstatistikkene hos Prisjakt, er gjennomsnittsprisen for dette settet 325 kroner - og som du kan se av grafen nedenfor, har den vært nede i både 299 kroner og lavere, i lange perioder også tidligere.

Er det et godt kjøp? 299 kroner for dette settet er billig - men det er lenge mellom periodene da du må betale «førprisen» på 799 kroner for det …

KARI TRAA SJØLVSAGT: Prisutviklingen de siste månedene. 799 kroner er i alle fall ikke «normalpris» for settet. Skjermdump: Prisjakt.no
KARI TRAA SJØLVSAGT: Prisutviklingen de siste månedene. 799 kroner er i alle fall ikke «normalpris» for settet. Skjermdump: Prisjakt.no Vis mer

Galaxy-mobil

Samsung Galaxy S7 annonseres som et uketilbud hos Power, til 2.499 kroner - med teksten «spar 1.051 kroner» - og det refereres til pris fra Prisjakt 3. november, 3.550 kroner. Tilbudet er ikke bundet til abonnement - og er begrenset til 3.000 telefoner.

Er dette et godt tilbud? Jo da, ifølge Prisjakt har ikke denne modellen blitt solgt så billig tidligere. Men som du kan se av grafen nedenfor, har den blitt solgt for priser ned i 2.950 kroner i hele oktober - før den ble satt opp til drøye 3.500 kroner i november. Men husk at dette er en modell fra 2016 - og at du ikke lenger kan få Android-oppdateringer til den - men sikkerhetsoppdateringer får du. Dette betyr at det kan hende du etter hvert kan få problemer med apper som ikke vil funke uten oppdateringer.

SAMSUNG GALAXY S7: Annonseres hos Power til 2.499 kroner som black friday-tilbud hele uka - men husk at denne modellen er fra 2016, og at du ikke lenger vil kunne få software-oppdateringer til den. Skjermdump: Prisjakt.no
SAMSUNG GALAXY S7: Annonseres hos Power til 2.499 kroner som black friday-tilbud hele uka - men husk at denne modellen er fra 2016, og at du ikke lenger vil kunne få software-oppdateringer til den. Skjermdump: Prisjakt.no Vis mer

Oppvaskmaskin til halv pris?

Power annonserer også en Siemens-oppvaskmaskin til 3.999 kroner - med en annonsert besparelse på 4.000 kroner. Modellen heter selvsagt noe så kryptisk som SN457W03IS.

Er dette et godt tilbud? Det kan være vanskelig å vurdere hvor godt tilbudet er, når det kommer til oppvaskmaskiner og andre hvitevarer - fordi de angis med veldig mange ulike, forvirrende koder hos ulike elektronikkbutikker - som gjør det vanskelig å finne samme produkt hos flere. Men i prinsippet skal du finne tilsvarende produkt ved å søke etter den nøyaktige produktkoden. Akkurat dette produktet finner vi kun hos Power. Merk at dette er en frittstående oppvaskmaskin - og at det er hel- og halvintegrerte som er mest etterspurt og som det finnes desidert flest av.

Det er Galaxy S9 som er den nyeste.

PlayStation-kupp?

Power annonserer dagskupp på Sony PlayStation 4 Slim 500GB, tirsdag. Prisen er 2.222 kroner - og du skal ifølge butikken spare 460 kroner på denne prisen (de henviser til pris på Prisjakt 2. november, 2.690 kroner).

Er dette et godt kjøp? Ifølge Prisjakt nå, er dette absolutt den laveste prisen du kan få kjøpt dette produktet til akkurat nå. Statistikkene viser at den har vært nede i 2.290 kroner i januar - og at den har ligget på gjennomsnittsprisen 2.690 i lange perioder i sommer. Statistikken viser også, interessant nok, et prishopp 15. november.

PLAYSTATION 4: Prisstatistikkene fra Prisjakt.no viser et hopp 15. november. Men prisen på 2.222 kroner er absolutt et godt kjøp, ifølge prisgrafene. Skjermdump: Prisjakt.no
PLAYSTATION 4: Prisstatistikkene fra Prisjakt.no viser et hopp 15. november. Men prisen på 2.222 kroner er absolutt et godt kjøp, ifølge prisgrafene. Skjermdump: Prisjakt.no Vis mer

Dette er bare et utvalg av de tilbudene som finnes akkurat nå. Har du tips til kjøp du mener er veldig gode kupp nå fram mot black friday? Eller kanskje har du tips om «tilbud» som rett og slett er et dårlig kjøp? Tips oss gjerne på tips(att)dinside.no.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer