Skattekort 2022:

– Viktig å sjekke

To måneder etter at skattekortet var klart, er det fortsatt to millioner nordmenn som ikke har sjekket at opplysningene stemmer.

SJEKK: Hvis du vil betale riktig skatt i 2022, kan det være lurt å sjekke skattekortet. Foto: Lise Åserud / NTB
SJEKK: Hvis du vil betale riktig skatt i 2022, kan det være lurt å sjekke skattekortet. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det melder Skatteetaten i en pressemelding onsdag. De anbefaler at man sjekker.

– Hvis du vil være sikker på at du betaler rett skatt, er det viktig å sjekke at informasjonen vi bruker er riktig, sier divisjonsdirektør Marta Johanne Gjengedal i Skatteetaten.

Skattekortet viser hvor mye skatt som trekkes fra lønn og andre utbetalinger i 2022, og det har vært tilgjengelig siden 15. desember i fjor.

Noen av opplysningene Skatteetaten benytter til utskriving av skattekort for inntektsåret 2022 bygger på informasjon fra skattemeldingen og skatteoppgjøret for inntektsåret 2020 og a-meldingen.

Men senere endringer i livet ditt og i privatøkonomien din vil ofte påvirke hvilken skatt du skal betale.

– Skattetrekket vi har regnet ut for deg, er basert på hvordan vi tror din inntekt, dine utgifter og din formue ser ut i 2022. Samtidig vet vi at både pandemien, regelendringer og endringer i livssituasjonen gjør at dette anslaget kan bli feil. Da kan også skatten bli feil, understreker Gjengedal.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer