Viktig bok om psykiske lidelser

Tittel : Depresjon og angst , hvor mye hjelper medisiner? Forfatter : Odd Lingjærde Høyskoleforlaget 2004.

Publisert
Sist oppdatert

Boka ”Depresjon og angst” med undertittel; hvor mye hjelper medisin, er en svært viktig og oppklarende bok om medikamentell behandling av angst og depresjonslidelser.

Forfatter av boka er Odd Lingjærde, som nå er pensjonist, har vært overlege og professor i psykiatri ved Åsgård sykehus og Universitetet i Tromsø. Senere ved Gaustad sykehus og Universitetet i Oslo.

Odd Lingjærde har spesiell interesse for psykofarmakologi og har tidligere utgitt boka ”Psykofarmaka”, som er en av de mest utbredte og anvendte bøkene i Skandinavia på dette feltet.

”Depresjon og angst” er først og fremst skrevet for personer uten medisinsk utdannelse, ikke minst med tanke på dem som selv har en av de lidelsene som boka forteller om eller deres pårørende.

Dette ekskluderer ikke at også helsepersonell og behandlere vil ha god nytte av å lese boka.

Forfatteren sin hovedhensikt med boka er å orientere om de muligheter som i dag finnes for effektiv medikamentell behandling av ulike former for angst og depresjon som generalisert angstlidelse, panikklidelse, tvangslidelse, sosial angst lidelse og post traumatisk stresslidelse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.