Viktig når du trener ute

Særlig tre ting må du huske på.

De som drikker vann under treningen holder i gjennomsnitt ut 33 prosent lengre enn de som ikke får i seg væske.  Foto: Colourbox
De som drikker vann under treningen holder i gjennomsnitt ut 33 prosent lengre enn de som ikke får i seg væske. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det blir færre og færre mennesker på treningsstudioene i disse dager, for mange foretrekker å svette litt utendørs i sommermånedene. Dagene er jo lengre, det er varmt og deilig ute og vi trenger ikke pakke oss inn med ullklær, vintersko og boblejakke.

Nyt dagene, vær aktive og kos dere ute, er oppfordringen til Aktiv Personlig Trening- og minner om at det er noen viktige ting å huske på når man trener ute i varmen.

Les også: Sommerens beste treningstipsHva bør du trene?Slik blir du kvitt svetten

Vann, mat og krem

Skal treningen foregå utendørs i sommer, bør du i tillegg til gode treningssko og behagelig treningsantrekk huske en del ting:

Først og fremst, husk på å få i deg nok drikke. Det er veldig viktig å ikke dehydrere. Husk at er du tørst, er det fordi kroppen er dehydrert. Drikk aller helst før du føler deg tørst. Drikk jevnlig gjennom hele dagen, og aller helst vann. Begrens koffeinholdig drikke, da dette er vanndrivende.

Drikk en god dose vann 15-20 minutter før treningen, og fyll opp jevnlig underveis. På en varm sommerdag kan kroppen ha behov for 4-6 liter væske om dagen. Vanligvis er behovet på rundt 2,5 liter væske.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer