Viktige råd og tips

For å sikre skigleden er det viktig at forberedelsene, utstyret og humøret er i toppform. Rådene nedenfor har vi fått av Frode Modal i Oslo Sportslager og Rune Rhode i XXL.

Publisert
Sist oppdatert

De minste skiene vi fant var 80 centimeter lange. Tar man utgangspunkt i skiekspertenes råd, bør skiene være 10-20 centimeter kortere enn barnet. Det betyr at et barn som er 90-100 centimeter langt, kan bruke ski på 80 cemtimeter.

Kort er best

Vi har tidligere observert ski helt ned i 70 centimeter, men fant ingen av disse i kjedenes skipakker nå. Ifølge ekspertene er det mye bedre med for korte, enn for lange, ski. Grunnen er at de korte er enklere å styre.

Mykere ski er også bedre enn stive, fordi de er enklere å styre for barnet. Men myke ski er dyrere å produsere, og koster derfor mer.

Små barn som begynner å stå på ski, skal ikke ha staver. De blir bedre til å holde balansen når de står uten staver - noe som er bra for motorikken.

Støvler som passer

Når det gjelder skistøvlene, kan ikke disse kjøpes for store. Man kan maksimalt legge inn en såle, men det er en dårlig idé med tjukke sokker. Støvlene skal altså passe nå, og ikke om ett år eller to. Når de blir for små, må man kjøpe nye.

Under støvlene bør barnet bare ha lange og trange ullklær. Bomull er ikke bra, fordi det ikke transporterer svette like bra som ull. Unngå klær som ikke sitter jevnt inne i skistøvelen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer