Viktigere å trene enn å være tynn

For å forebygge hjertesykdom kan det være viktigere å være trent enn å være tynn, viser en studie med over 900 kvinner.

Publisert
Sist oppdatert

- Studien viser at mangel på fysisk aktivitet er en høyere risikofaktor for å utvikle hjertesykdom enn å være overvektig, sier Timothy Wessel fra University of Florida som ledet forskningen.

Forskerne registrerte 906 kvinners helsehistorie mellom 1996 og 2000. 76 prosent var overvektige ved begynnelsen av studien - da snittalderen i gruppen var 58 år.

I tillegg til å få målt vekten ble kvinnene spurt om evnen til å gjøre vanlige fysiske aktivitetet hjemme, som å gå i trapper, løpe en kort tur eller gå rundt kvartalet uten å ta en pause.

I løpet av studien døde 68 av kvinnene og 455 fikk en eller annen form for hjerteproblemer.

Når resultatene ble kategorisert innen vekt og aktivitet, fant forskerne ut at kvinnene som var moderat aktive eller mer hadde lavere risiko for å utvikle hjertesykdom eller relaterte problemer enn kvinner som oppga at de var lite i aktivitet - uansett hvilken vekt de hadde.

Studien er publisert i denne ukens utgave av den amerikanske legeforeningens tidsskrift, Journal of the American Medical Association.

- Disse resultatene tyder på at veltrenthet er viktigere enn overvekt for å vurdere kvinners risiko for hjertesykdom, konkluderer forskerne.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer