Ny boliglov 2022

Vil at boligselgere skal opplyse om grunnforhold

Ny undersøkelse viser at mange mener de som skal selge bolig bør opplyse om risiko for skred og flom i boligprospektet. Men hva sier den nye boligloven om dette?

FRISKT I MINNET: Etter kvikkleireskredet i Gjerdrum jula 2020, har flere blitt bevisst på grunnforholdene der de bor og der de ser etter potensiell ny bolig. Hvordan vil dette påvirke innholdet i takstrapporten med ny boliglov? Foto: NTB
FRISKT I MINNET: Etter kvikkleireskredet i Gjerdrum jula 2020, har flere blitt bevisst på grunnforholdene der de bor og der de ser etter potensiell ny bolig. Hvordan vil dette påvirke innholdet i takstrapporten med ny boliglov? Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hele ni av ti mener boligselgere bør pålegges å opplyse om risiko for skred og flom i prospektet, og hver syvende nordmann vil skaffe seg informasjon om grunnforholdene for sin egen bolig.

Dette kommer fram i en fersk undersøkelse Ipsos har gjennomført for forsikringsselskapet Gjensidige.

Økt bevissthet

I denne undersøkelsen ble de drøyt 4000 respondentene, blant annet, stilt spørsmål om de har eller planlegger å skaffe informasjon om grunnforholdene der de bor etter kvikkleireskredet i Gjerdrum jula 2020.

- Svarene viser at bevisstheten rundt klima- og naturkatastrofer står høyt på agendaen for folk. Det er veldig bra, sier konsernsjef Helge Leiro Baastad i Gjensidige.

På halvannet år er det registrert flom- og skredskader for nær 900 millioner kroner, ifølge Finans Norge.

Vag formulering i boliglovsforskriften

Daniel Helgesen, administrerende direktør i Norsk takst, forklarer at den nye forskriften til avhendingsloven, også omtalt som boligloven, setter minstekravet for hva en bygningssakkyndig skal undersøke i forbindelse med salg av bolig til forbruker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer