Statsbudsjettet 2019

Vil at du skal skatte av overtidsmaten

Her er beløpsgrensene du må passe på.

BELØPSGRENSER: Regjeringen foreslår satser for når du skal skatte av blant annet overtidsmaten. Foto: NTB Scanpix
BELØPSGRENSER: Regjeringen foreslår satser for når du skal skatte av blant annet overtidsmaten. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I Revidert nasjonalbudsjett for 2018 vedtok Stortinget endringer i reglene for skattlegging av naturalytelser, eller frynsegoder som gjerne kaller det - altså goder som arbeidstakeren mottar i annet enn penger fra sin arbeidsgiver. Noen kaller det også for frynsegoder.

Da regjeringen la frem statsbudsjettet for 2019 mandag, foreslår de følgende beløpsgrenser for skattefrie personalrabatter og skattefri overtidsmat:

Regjeringen foreslår at den skattefrie grensen for personalrabatter settes til 7.000 kroner.

Skatteskjerpende

- Regjeringens opplegg for skatt på naturalytelser er det motsatte av forenkling. Det gir økt skattebyrde for arbeidstakere og mer rapportering for arbeidsgivere, sier Harald Andersen, direktør Virke Handel til Dinside.

Skattebetalerforeningen sier til Dinside at den foreslåtte beløpsgrensa kan være rimelig i noen tilfeller, og for lav i andre tilfeller.

- Når ytelsene er så forskjelligartede, vil en firkantet regel i mange tilfeller virke urimelig, sier Rolf Lothe.

Han sier videre at det ofte er i arbeidsgivers interesse at de ansatte benytter arbeidsgivers produkter, og i slike tilfeller vil det kunne være rimelig med en høyere skattefri rabatt.

- Men det er ikke tvil om at de nye reglene vil kunne være reell skatteskjerpende for en del arbeidstakere.

Beløpsgrense for overtidsmat

Samtidig foreslår de at beløpsgrensen for skattefri overtidsmat settes til 200 kroner.

Dette mener Skattebetalerforeningen er for lavt.

- En beløpsgrense på 200 kroner er for eksempel ofte ikke nok til å kjøpe en pizza med drikke, inkludert frakt. Etter vår mening burde den vært høyere, for å reflektere de faktiske kostnadene, sier Rolf Lothe til Dinside.

Her finner du alle sakene våre om statsbudsjettet 2019

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer