Statsbudsjettet 2019

Vil at du skal skatte av overtidsmaten

Her er beløpsgrensene du må passe på.

BELØPSGRENSER: Regjeringen foreslår satser for når du skal skatte av blant annet overtidsmaten. Foto: NTB Scanpix
BELØPSGRENSER: Regjeringen foreslår satser for når du skal skatte av blant annet overtidsmaten. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I Revidert nasjonalbudsjett for 2018 vedtok Stortinget endringer i reglene for skattlegging av naturalytelser, eller frynsegoder som gjerne kaller det - altså goder som arbeidstakeren mottar i annet enn penger fra sin arbeidsgiver. Noen kaller det også for frynsegoder.

Da regjeringen la frem statsbudsjettet for 2019 mandag, foreslår de følgende beløpsgrenser for skattefrie personalrabatter og skattefri overtidsmat:

Regjeringen foreslår at den skattefrie grensen for personalrabatter settes til 7.000 kroner.

Skatteskjerpende

- Regjeringens opplegg for skatt på naturalytelser er det motsatte av forenkling. Det gir økt skattebyrde for arbeidstakere og mer rapportering for arbeidsgivere, sier Harald Andersen, direktør Virke Handel til Dinside.

Skattebetalerforeningen sier til Dinside at den foreslåtte beløpsgrensa kan være rimelig i noen tilfeller, og for lav i andre tilfeller.

- Når ytelsene er så forskjelligartede, vil en firkantet regel i mange tilfeller virke urimelig, sier Rolf Lothe.

Han sier videre at det ofte er i arbeidsgivers interesse at de ansatte benytter arbeidsgivers produkter, og i slike tilfeller vil det kunne være rimelig med en høyere skattefri rabatt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer