Strømkompensasjon:

Vil at staten dekker mer

Flere tar nå til orde for at strømpakken bør justeres slik at staten dekker mer av de høye strømutgiftene, men Regjeringen vil først se hvordan pakken fungerer. Under kan du skreddersy din drømmepakke.

DYRT: Mange har senket temperaturen hjemme for ikke å bruke for mye av den knalldyre strømmen i vinter. Foto: Shutterstock / NTB
DYRT: Mange har senket temperaturen hjemme for ikke å bruke for mye av den knalldyre strømmen i vinter. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Til tross for regjeringens strømpakke får husholdningene skyhøye strømregninger for forbruket i vinter, og regjeringen åpner nå for å justere strømpakken, men vil først se hvordan pakken fungerer.

– Det er en ordning som er satt sammen på rekordtid, og det er naturlig at vi ser an hvordan den fungerer før vi gjør eventuelle grep, sier statssekretær Amund Vik til TV2, som dermed åpner for at det kan foretas justeringer av ordningen.

Foreløpig er strømkompensasjonsordningen laget slik at staten dekker 55 prosent av det som overstiger 70 øre per kilowattime (eks mva) når man ser på snittprisen for måneden, med et tak på 5000 kWt i måneden.

I desember var snittprisen på 177 øre i Sør-Norge, som betyr at staten dekker 73,56 øre per kilowattime på strømregningen, inklusiv moms.

Vil øke fra 55 til 75 prosent

Både LO og forbrukerorganisasjonen Huseierne har tatt til orde for at regjeringens kompensasjonsordning ikke er god nok. Sistnevnte mener at staten må øke støtten fra 55 til 75 prosent, og at den heller bør knyttes til faktisk forbruk og kostnad, og ikke basert på et gjennomsnitt for måneden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer