Revidert nasjonalbudsjett 2023

Vil avvikle momsfritaket

Regjeringen vil droppe den midlertidige ordningen. Samtidig foreslås det endringer til strømstøtten.

MOMSGRENSE: Nå kan 350-kronersgrense Foto: Martin Kynningsrud Størbu
MOMSGRENSE: Nå kan 350-kronersgrense Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I dag la Støre-regjeringen fram sitt forslag til revidert nasjonalbudsjett med endringer både til 350-kronersgrensa og strømstøtteordningen.

Regjeringen legger opp til å avvikle det midlertidige deklarasjonsfritaket i VOEC-ordningen fra 1. januar 2024.

I en overgangsperiode har varesendinger under 350 kroner blitt gitt et midlertidig deklareringsunntak, som betyr at de har passert grensa som tidligere, men nå kan det bli avviklet ved årsslutt.

I april i 2020 ble momsgrensa på 350 kroner fjernet. Før det kunne du bestille varer fra utlandet og slippe ekstra momspåslag dersom totalverdien på forsendingen var under 350 kroner. Etter at denne ordningen ble skrota, har det vært moms fra første krone.

Et midlertidig deklareringsunntak gjør at forsendinger under 350 kroner ikke blir stanset på grensa, og det er dette fritaket regjeringen ønsker å avvikle.

Strømstøtte

Samtidig forslår Regjeringen flere endringer til strømstøtteordningen for husholdninger, som ifølge Finansdepartementet vil gjøre ordningen mer forutsigbar og treffsikker.

Den største endringen er at det foreslås å endre beregningen av støtten ved at den baserer seg på spotprisen time for time. Dagens ordning baserer seg på et månedssnitt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.