DNB innfører minibankgebyr

Vil de andre bankene følge etter?

VI har sjekket med noen av landets største banker om de også vil kreve minibankgebyr av sine egne kunder. 

INGEN PLANER OM GEBYR: Ingen av de andre bankene Dinside har snakket med, har foreløpig planer om å øke minibankgebyret for sine kunder. Foto: NTB SCanpix
INGEN PLANER OM GEBYR: Ingen av de andre bankene Dinside har snakket med, har foreløpig planer om å øke minibankgebyret for sine kunder. Foto: NTB SCanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fra og med nyttår må alle DNB-kunder betale 10 kroner i gebyr ved minibankuttak. Også ved uttak fra post i butikk, vil gebyret gå opp.

Dinside har kontaktet de andre bankene, for vil de følge etter storbanken DNB?

- Det koster penger å drive minibanker

Vi har også spurt DNB om hvorfor de velger å ta gebyr på minibankuttak fra og med 1. januar neste år. Mange av kundene uttrykker misnøye over at det nå skal koste 10 kroner i bankens egne og andres minibanker.

- Vi forstår at folk lurer på hvorfor vi gjør dette. Forklaringen er at det koster penger å drive minibanker, som blir brukt av stadig færre, sier kommunikasjonsrådgiver Marit Elisabeth Giske til Dinside.

Hun sier videre at kontanthåndtering koster mye, blant annet på grunn av verditransport, sikkerhet og forsikring, og at gebyret er for å opprettholde tilbudene. Samtidig viser tall fra NTB at DNB i tredje kvartal i år hadde driftsinntekter på 12,4 milliarder, og et driftsresultat på 4,08 milliarder.

Kontantuttak i post i butikk koster per i dag 10 kroner. Fra nyttår økes dette gebyret til 20 kroner, ifølge Giske. Dette var gratis fram til 1. desember i fjor, skriver VG, da en av begrunnelsene for å innføre gebyret var at minibankuttak var gratis.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer