Vil du bli gravid?

Mens noen blir gravide nesten ved synet av en mann må andre prøve i årevis uten hell.

Publisert
Sist oppdatert

Slik blir du gravid
Mens noen blir gravide nesten ved synet av en mann må andre prøve i årevis uten hell.

Hvis ønskebarnet lar vente på seg kan det være en idé å se nærmere på livsstilen. Det er lurt å unngå giftstoffer. Kvinnens fruktbarhet daler i takt med alderen, og giftstoffer kan forringe fruktbarheten enda mer.

Kutt ned på røyken
Røyking minsker sjansene for graviditet, og også kaffe har en negativ innflytelse - så derfor kan det være lurt å droppe kaffen og andre koffeinprodukter som te og cola. Også alkohol setter ned sjansene for å bli gravid.

Vekten påvirker
Også vekten kan ha innflytelse på fruktbarheten. Svært over- eller undervektige kvinner har ofte en nedsatt evne til å bli gravide. Det er kvinnens syklus som blir påvirket av vekten. Hvis vekten blir normal igjen kommer eggløsningen og evnen til å bli gravid tilbake.

Kvinner i dårlig fysisk form blir ikke så lett gravide, men også hard fysisk trening kan føre til at eggløsningene forsvinner.

Psyken spiller inn
Noen eksperter mener at psyken også spiller en rolle for evnen til å bli gravid, selv om det ikke eksisterer noen undersøkelser som bekrefter det.

Mange har jo hørt historien om hun som har et brennende ønske om barn, og da hun adopterer et - da blir hun gravid. Eller paret som gir opp å bli foreldre etter flere år med barnløshet, og noen måneder senere venter barn.

Det er selvfølgelig ikke bare kvinnens tilstand som har betydning for graviditeten. Mannens sæd-kvalitet har også stor betydning, og den er blitt dårligere de siste årene.

Mozon, 11.12.2003

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer