Vil du bli gravid?

Mens noen blir gravide nesten ved synet av en mann må andre prøve i årevis uten hell.

Publisert
Sist oppdatert

Slik blir du gravidMens noen blir gravide nesten ved synet av en mann må andre prøve i årevis uten hell.

Hvis ønskebarnet lar vente på seg kan det være en idé å se nærmere på livsstilen. Det er lurt å unngå giftstoffer. Kvinnens fruktbarhet daler i takt med alderen, og giftstoffer kan forringe fruktbarheten enda mer.

Kutt ned på røykenRøyking minsker sjansene for graviditet, og også kaffe har en negativ innflytelse - så derfor kan det være lurt å droppe kaffen og andre koffeinprodukter som te og cola. Også alkohol setter ned sjansene for å bli gravid.

Vekten påvirkerOgså vekten kan ha innflytelse på fruktbarheten. Svært over- eller undervektige kvinner har ofte en nedsatt evne til å bli gravide. Det er kvinnens syklus som blir påvirket av vekten. Hvis vekten blir normal igjen kommer eggløsningen og evnen til å bli gravid tilbake.

Kvinner i dårlig fysisk form blir ikke så lett gravide, men også hard fysisk trening kan føre til at eggløsningene forsvinner.

Psyken spiller innNoen eksperter mener at psyken også spiller en rolle for evnen til å bli gravid, selv om det ikke eksisterer noen undersøkelser som bekrefter det.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer