Vil du bli valutaspekulant?

Du trenger ikke å ha penger for å spekulere. Du kan spekulere med penger du skylder i stedet.

Foto: TG
Foto: TG Vis mer
Publisert

Noen føler seg kanskje lite komfortable med den siste tidens rentestigning. Er det noen muligheter til å slippe unna den?

Fastrentelån

Det er andre land som fremdeles har lav rente. I Japan har renten lenge ligget rundt ett prosentpoeng samtidig som valutaen har falt i verdi i forhold til norske kroner.

Hadde du hatt lån i yen det siste halve året, hadde du kunnet se verdien av gjelden din forringes kraftig. Og det er jo en hyggelig følelse.

Du kan enten låne yen, dollar og tyske mark i utenlandske banker, eller be om at dine norske lån noteres i en utenlandsk valuta.

Lite lystne banker

Den Norske Bank tilbyr overhodet ikke valutalån til husholdninger, får vi vite. Men Kredittkassen er ikke helt avvisende. - Slike lån er mest interessante for dem som ønsker å avlaste seg for valutarisiko, sier direktør Truls Nyquist i Kreditkassen til DinSide. - Det kan være om man har inntekter i utenlandsk valuta, eller eier noe i utlandet og har lyst til å beskytte verdien.- Så man kan altså be om at lånet noteres i pesetas om man vil kjøpe et hus i Spania?- Ja, det er mulig. Men vi opplever svært liten etterspørsel etter slike lån.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer