Søke om barnehageplass

Vil du ha billigere eller gratis barnehageplass, må du søke nå

Fristen for å søke om barnehageplass, redusert foreldrebetaling og gratis kjernetid er nemlig 1. mars.

SØK NÅ: Har husholdningen en inntekt på mindre enn 37.500 kroner brutto i måneden, 450.000 kroner årlig, har barnet ditt dermed krav på gratis kjernetid i barnehage. Men for å få støtten, må du søke selv, og det må skje innen 1. mars. Foto: Marko Poplasen/Shutterstock/NTB scanpix.
SØK NÅ: Har husholdningen en inntekt på mindre enn 37.500 kroner brutto i måneden, 450.000 kroner årlig, har barnet ditt dermed krav på gratis kjernetid i barnehage. Men for å få støtten, må du søke selv, og det må skje innen 1. mars. Foto: Marko Poplasen/Shutterstock/NTB scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Visste du at du ikke skal betale mer enn seks prosent av inntekten din for barnets barnehageplass? Og hvis husholdningen tjener under 450.000 kroner i året, har barnet rett til 20 timer gratis barnehage i uka?

Hvis du svarer nei på spørsmålene over, er du ikke alene.

Kun 33 prosent kjenner til ordningen om gratis kjernetid i barnehagen, viser en rapport fra SSB. Noen flere kjenner til muligheten for redusert foreldrebetaling, rundt 55 prosent, men her har det mye å si om mor er født i eller utenfor Norge.

- Familier må ikke oppleve at barnehagen koster for mye, og dermed velge å holder barna hjemme, sier kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner.

Det er kommunenes ansvar å informere om barnehageordningene, men bare halvparten av foreldrene har fått dette fra dem, står det videre i rapporten.

Derfor gir Dinside deg oversikt over hva ordningene innebærer og hvordan du søker.

Redusert foreldrebetaling

Fra mai 2015 ble det bestemt av regjeringen at ingen foreldre skal betale mer enn en makspris for barnehageplassen, og prisen skal ikke utgjøre mer enn seks prosent av familiens årsinntekt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer