Vil du ha «gode svømmere»?

Sjekk hva som gir god sædkvalitet.

VAR PRØVEKANINER: Selv om testpersonene rapporterte at de var fornøyd med resultatet, var det en solid innsats som måtte til. Foto: Colourbox
VAR PRØVEKANINER: Selv om testpersonene rapporterte at de var fornøyd med resultatet, var det en solid innsats som måtte til. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sammenhengen mellom menns kosthold og sædkvaliteten deres har lenge vært gjenstand for diskusjon.

Disse har best sperm

Nå har spanske forskere bevist at antioksidanter, altså molekyler som finnes i frukt og grønt, har stor betydning sædproduksjonen.

Kjøtt og melk gir dårlig sæd

Lavt inntak av antioksidanter knyttes til lav befruktningsdyktighet hos sædcellene. Det viser en fireåring studie utført ved to fertilitetsklinikker i Alicante og Murcia. Studien er publisert i tidsskriftet Fertility and Sterility.

Dette skader sæden din

- Tidligere forskning vi har gjort viste at menn som spiser mye kjøtt og fettrike melkeprodukter har dårligere sædkvalitet enn de som spiser mer frukt og grønt. I denne studien har vi funnet ut at de som spiser mye frukt og grønt får i seg flere antioksidanter, og dette er det viktige poenget, sier forsker Jaime Mendiola i en pressemelding.

Slik klarer du fem om dagen

Antioksidantene bidrar nemlig til å bedre sædkonsentrasjonen, sædoppbygningen og sædens evne til å forflytte seg.

40 prosent har laber sædkvalitet

- Et sunt kosthold er ikke bare en måte å unngå sykdom på, det kan altså også forbedre sædkvaliteten. Det vi fortsatt ikke forstår er hvorfor det er bedre å få i seg antioksidanter via frukt og grønt, framfor å ta vitaminpiller, sier Mendiola.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer