Vil du kutte alkoholinntaket?

Prøv kudzu! Urten gir deg mindre lyst på alkohol.

Publisert
Sist oppdatert

Stordrikkere som prøvde urteekstraktet i en uke drakk mindre enn personer som fikk placebobehandling. Det viser en ny studie.

Fortere tilfredsstiltStudieforfatter Scott E. Lukas forteller at i løpet av studien drakk man den første ølen raskt. Men etter å ha tatt kudzu uken i forveien ville man sjeldnere ha en øl til.

- Det betyr at den første ølen må ha tilfredsstilt deres store lyst på alkohol, sier Lukas til Reuters.

Han sier videre at kudzu kan hjelpe med å gi blod til hjernen, noe som fører til at folk er fornøyd med mindre øl.

Gammel urtKudzu er en av ingrediensene i den kinesiske urtemedisinen XJL. Urten er brukt i hundrevis av år for å behandle rus.

Vanligvis inneholder kudzu én prosent av isoflavonet som hindrer dem i å drikke mer. For å undersøke hvordan urteekstraktet virket på mennesker, utviklet forskerne et mer konsentrert ekstrakt som inneholdt 25 prosent isoflavoner.

- Resultatet var at en festdrikker - en som drikker fire, fem drinker på en gang - reduserte til bare noen få øl, sier Lukas til Reuters.

Drakk mindreForskerne ga 14 personer som i gjennomsnitt drakk 25 drinker per uke konsentrert kudzu eller placebo. Hver deltaker hadde senere fri tilgang til alkoholholdige- og ikke-akoholholdige drikker i 90 minutter. Deltakerne måtte plassere drikken på et spesialdesignet bord som målte hvor raskt de drakk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.