Frist for å flytte over på aksjesparekonto

Vil du opprette ASK før 2019, må du starte i god tid

I tillegg bør du sjekke gebyrene og hvor mye de vil utgjøre for årene framover.

FLYTT I TIDE: Selv om det er innenfor 2018 at de gunstige skattereglene for å flytte over på ASK gjelder, er den egentlige fristen kun få uker unna. Og husk å sjekke gebyrene når ASK-en er opprettet. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix.
FLYTT I TIDE: Selv om det er innenfor 2018 at de gunstige skattereglene for å flytte over på ASK gjelder, er den egentlige fristen kun få uker unna. Og husk å sjekke gebyrene når ASK-en er opprettet. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du har kanskje fått med deg alt snakket om aksjesparekonto (ASK), og at hvis du eier aksjer eller aksjefond fra før, kan du flytte dem over på ASK skattefritt og gratis innen utgangen av 2018?

Men, det nytter ikke å gjøre dette lille nyttårsaften. Verdipapirfondenes forening (VFF) har nemlig innført egne frister, siden overføringene kan være tidkrevende, og de per nå ikke har et automatisk system for dette.

Fristene er følgende:

  • For flytting av fond inn på ASK mellom ulike aktører, er det fredag 30. november som er siste frist.
  • For flytting av fond inn på ASK hos samme aktør, er fristen 15. desember.

Enorme gebyrforskjeller

Så, hva bør du passe på før du flytter verdiene dine inn på ASK?

- Sjekk gebyrene i fondene og gebyrer knyttet til ASK, men førstnevnte gebyr er viktigst, sier Geir Ormseth, fondsansvarlig i Finansportalen, til Dinside.no.

Enkelte aktører har gebyr knyttet til ASK, hovedsakelig flyttegebyrer, men det som er betydelig viktigere for hvilken avkastning du kan forvente å sitte igjen med, er gebyrene på fondene på ASK-en, forklarer han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer