Vil du ut av ekteskapet ?

Dersom ekteskapet henger i en tynn tråd, kan det være en ide å skille seg. Ta en titt på DinSides skilsmissekalkulator, som er laget i samarbeid med JussBuss og finn ut om du blir rikere eller fattigere ved å bli singel igjen.

En skilsmisse kan ruinere deg, eller gjøre deg rik. Foto: TG
En skilsmisse kan ruinere deg, eller gjøre deg rik. Foto: TG Vis mer
Publisert

Ifølge Statistisk sentralbyrå vil halvparten av de ekteskapene som inngås idag ende opp med skilsmisse. Når ekteskapet ryker, skal i prinsippet alle eiendelene deles mellom ektefellene. Selv om du har vært hjemmeværende eller har hatt dårligere lønn enn din ektefelle, skal alt dere eier deles likt.

Driver du i tillegg ditt eget firma, og ikke har råd til å kjøpe ut kona, må du kanskje nedlegge hele virksomheten og melde deg som arbeidsløs. Det er nok av eksempler på næringsdrivende som har gått konkurs på grunn av en skilsmisse.

DinSide's skilsmissekalkulator gir deg både et enkelt overslag over dine formuesverdier ved en skilsmisse og en nøyaktig utregning over hva du vil sitte igjen med ifølge norsk skilsmisselovgivning. Kalkulatoren er laget i samarbeid med JussBuss, og gir også veiledning i skilsmisseterminologi som særeie, skjevdeling og felleseie. Vurderer du å gå til det skritt å bli kvitt din ektefelle, er det lurt å se på de økonomiske sidene ved en skilsmisse. Du kan også ta en utskrift av beregningsresultatet, og vise det til din ektefelle dersom han/hun prøver å lure deg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer