Skattekalkulator 2022

Vil endre skatten din slik

Slik blir skatten din neste år - hvis den avtroppende regjeringen får viljen sin.

Statsbudsjettet legges frem av den avtroppende Solberg-regjeringen. Se det live her på Dagbladet TV Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I dag legger regjeringen Solberg frem sitt forslag til statsbudsjett for neste år.

For skattebetalere er det som vanlig foretatt justeringer i satser, innslagspunkt, terskler og den slags, som vil påvirke hvordan du blir skattelagt neste år.

Skjønt, dagens statsbudsjett blir neppe uendret av den påtroppende regjeringen. De vil nok gjøre endringer og komme med et revidert statsbudsjett neste måned, og sannsynligvis må det gjøres ytterligere forhandlinger med andre partier i en tredje runde før statsbudsjettet for neste år spikres.

I kalkulatoren under kan du se hvordan din skatt blir neste år dersom den eksisterende Solberg-regjeringen får det akkurat som de vil – høyst usannsynlig, vel å merke.

Oppdatert: Støre-regjeringen har lagt frem sitt forslag til skattesatser neste år. Kalkulatoren under er basert på Solberg-regjeringens forslag. Den nye kalkulatoren finner du her:

Noen endringer

Vi gjør først oppmerksom på at det er gjort et par større endringer kalkulatoren vår ikke støtter foreløpig:

For deg som har lang reisevei til jobb er kilometersatsen økt (med i kalkulatoren), men for noen vil også den nedre grensen være senket ganske kraftig - fra 23 900 til 14 000 kroner, som altså vil utgjøre inntil 2200 kroner årlig i skattelette (ikke med i kalkulatoren). Det gjelder imidlertid bare for folk som bor i kommuner i sentralitetsklasse 4-6, altså som anses som ikke-sentrale kommuner. Hvilken sentralitetsklasse kommunen du bor i, finner du i Vedlegg A i dette dokumentet fra SSB (søk gjerne etter kommunen du bor i).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer