Statsbudsjettet 2022

Vil endre tax free-kvoten

Regjeringen foreslår å reversere endring fra 2014.

IKKE BYTTE: Regjeringen foreslår å kutte ordningen med å bytte ut den avgiftsfrie kvoten med tobakk med vin eller øl. Foto: Kristin Størdal
IKKE BYTTE: Regjeringen foreslår å kutte ordningen med å bytte ut den avgiftsfrie kvoten med tobakk med vin eller øl. Foto: Kristin Størdal Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Støre-regjeringen legger i dag frem sitt tilleggsnummer til statsbudsjettet 2022. Ett av forslagene er å endre tax free-ordningen.

– Regjeringen foreslår å reversere endringen i de avgiftsfrie kvotene som ble gjennomført i 2014, slik at man ikke lenger kan veksle inn kvoten for tobakksvarer i vin eller øl. Stortinget har bedt regjeringen om å vurdere dette, sier finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) i en pressemelding.

I juli 2014 ble den avgiftsfrie kvoten endret slik at at reisende kan bytte ut kvoten for tobakksvarer med 1,5 liter vin eller øl med mellom 2,5 og 22 prosent alkoholinnhold.

I pressemeldingen forklarer regjeringen at den nåværende ordningen omfatter både tax free-kvoten, det vil si varer som er kjøpt avgiftsfritt på fly, flyplasser og ferger, og kvoten for avgiftsfri innførsel etter handel i utlandet.

Det vil den nye regjeringen nå endre på, slik at reisende ikke lenger kan bytte den avgiftsfrie kvoten for tobakksvarer med 1,5 liter avgiftsfri vin eller øl.

Dette vil ifølge Finansdepartementet gi inntekter på om lag 110 millioner kroner i 2022.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer