Vil fjerne barn fra skattesøk

Flere nettaviser har allerede fjernet data fra listene.

Nettavisene er i full gang med å fjerne data fra sine skattelistesøk. (Illustrasjon: Per Ervland)
Nettavisene er i full gang med å fjerne data fra sine skattelistesøk. (Illustrasjon: Per Ervland) Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I forrige uke skrev vi om hvordan de offentlige skattelistene indirekte røper hvem som er under Barnevernets omsorg. Skatteetaten er pålagt av Finansdepartementet å offentliggjøre listene. Finansdepartementet sier de ikke rekker å gjøre noe med problemet før skattelistene for 2008 legges ut den 21. oktober.

Nå har imidlertid Skatteetaten snudd og barna skal fjernes

Det tok imidlertid DinSide et kvarter å fjerne dataene fra listene i vårt system. Adresseavisen var også kjapt ute med å fjerne dataene.

- Vi ble gjort oppmerksomme på problemstillingen i forrige uke og har allerede fjernet disse dataene fra den søkemuligheten som ligger hos oss. Publikum vil ikke kunne gå inn og ta ut en sånn liste hos oss nå, sier digital redaktør for Adresseavisen, Rolf Dyrnes Svendsen, til DinSide.

Han forsikrer at heller ikke skattetallene for 2008 vil bli offentliggjort slik det ble gjort tidligere. Adresseavisen vil holde opplysninger om barn og unge utenfor søket.

- Dette gjør vi fordi vi synes det er en type søk som vi ikke ønsker å tilby. Vi synes det er uriktig at man kan identifisere en gruppe som allerede kan ha en utsatt livssituasjon. Dette er opplysninger som disse personene skal få ha for seg selv, sier Dyrnes Svendsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.