Vil fjerne hele 200-kronersgrensen

Frykter for tusenvis av arbeidsplasser og milliarder av avgiftskroner om grensen økes.

MOMS: Kjøper du varer fra utenlandske nettbutikker til over 200 kroner, må du blant annet betale moms av kjøpet. Noen vil heve grensen, andre fjerne den.  Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
MOMS: Kjøper du varer fra utenlandske nettbutikker til over 200 kroner, må du blant annet betale moms av kjøpet. Noen vil heve grensen, andre fjerne den. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Da DinSide spurte våre lesere hva slags grense for avgiftsfri netthandel de ønsket, gikk 51 prosent av de over 11.000 stemmene til en grense på minst 1.000 kroner. 40 prosent så for seg en grense på mellom 500 og 1.000 kroner, mens bare 3 prosent ikke ønsket seg en høyere grense.

Reaksjonene var derfor sterke og mange da det ble klart at FrP og Høyre ikke foreslo å øke grensen i statsbudsjettet, slik de tidligere har sagt de ønsker.

Men noen jubler, og ser for seg en helt annen løsning: Fjerne hele grensen.

Les mer: FrP lovet å heve 200-kronersgrensen, men "har ikke hatt tid"

Vil ikke ha noen grense

– Netthandel har eksplodert, og er høyere enn noen tidligere har forutsett. Vi anslår at vi vil handle for rundt 10 milliarder kroner fra utenlandske nettbutikker i år, og majoriteten av disse kjøpene er på under 200 kroner. Da er egentlig ikke norske nettbutikker konkurransedyktige på pris, sier direktør for samsunnspolitikk Harald Jachwitz Andersen i Virke til DinSide.

– Å heve den til for eksempel 1.000 kroner vil gjøre at det ikke er liv laga for en haug norske butikker. Dagens grense er en ekstrem subsidering av utenlandske nettbutikker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer