350-kronersgrensen

Vil fjerne momsgrensen allerede fra 1. august

Virke støtter opposisjonen og vil fjerne 350-kronersgrensen før 2020.

FJERNE GRENSE: Det er bred enighet på Stortinget om at 350-kronersgrensen skal fjernes, og i statsbudsjettet for 2019 bestemte regjeringen at grensen skal fjernes fra 1. januar 2020, men Virke og stortingsflertallet vil ha den fjernet allerede fra august i år. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix.
FJERNE GRENSE: Det er bred enighet på Stortinget om at 350-kronersgrensen skal fjernes, og i statsbudsjettet for 2019 bestemte regjeringen at grensen skal fjernes fra 1. januar 2020, men Virke og stortingsflertallet vil ha den fjernet allerede fra august i år. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I statsbudsjettet for 2019 bestemte regjeringen at 350-kronersgrensen skal fjernes fra 1. januar 2020, men både flertallet på Stortinget og handelsorganisasjonen Virke vil at momsgrensen skal fjernes tidligere, nærmere bestemt allerede 1. august i år.

Administrerende direktør Ivar Horneland Kristensen i Virke påpeket at 2019 er et krevende omstillingsår for handelsnæringen.

- Den urettferdige konkurransen mot utenlandske nettbutikker, der norske forbrukere kan handle uten å betale merverdiavgift (mva) for varer til verdi under 350 kroner, gjør omstillingen vanskeligere og bidrar til flere konkurser, sier Kristensen til Dinside.no.

Virke ber derfor regjeringen om å fremskynde fjerningen av 350-kronersgrensen med fem måneder.

Et skjebneår for norsk handelsnæring

Det er unødvendig å fortsette med den avgiftsfrie grensen helt til 2020, ifølge Virke. I mellomtiden selger nemlig utenlandske nettbutikker avgiftsfrie varer til norske forbrukere som aldri før.

- Vi regner med at mellom 10 og 15 millioner småpakker går fra bare kinesiske nettbutikker til norske forbrukere i år, sier Kristensen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer