Vil forby boksing

Nederlandske forskere ser nå mot Norge og krever strengere regler eller totalforbud mot profesjonell boksing. Risikoen for hodeskader er rett og slett for stor.

Publisert
Sist oppdatert

Det er det nederlandske helsedepartementet som nå går ut med en advarsel om konsekvensene av boksing. De mener risikoen for alvorlige hodeskader i sporten er så stor at boksing burde bli forbudt eller få et langt strengere regelverk.

Sammenlikner med fotballAnbefalingen er kommet etter en sammenliknende undersøkelse om hodeskader i fotball og boksing. Undersøkelsen er bekrevet i denne ukens utgave av British Medical Journal.

- De kroniske helseskadene som profesjonelle boksere pådrar seg er svært alvorlige. Det gir grunn til å gripe inn ovenfor den enkeltes frihet til å utøve sporten, skrives det i rapporten som også viser til at Norge har hatt et totalforbud mot profesjonell boksing siden 1981.

Ender i hjernerystelseDe nederlandske forskerne viser til at kroniske hjerneskader er påvist hos 40 - 80% av de som driver med profesjonell boksing. Men amatørboksingen med bedre bekyttelse er heller ikke risikofri. Hver åttende boksekamp i amatørklassen ender med en hjernerystelse.

Til sammenlikning risikerer bare hver annen profesjonelle forballspiller å oppleve hjernerystelse en gang i løpet av hele karrieren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer