Vil forby telefonsalg

Strømselskap går hardt ut mot bransjen og ønsker forbud.

TELEFONSALG: Strømselskapet Tibber vil telefonsalgbransjen til livs. Illustrasjonsfoto. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix
TELEFONSALG: Strømselskapet Tibber vil telefonsalgbransjen til livs. Illustrasjonsfoto. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Vil telefonsalg til livs». Det skriver det digitale strømselskapet Tibber i en pressemelding der de velger å ta et oppgjør med telefonsalg. Nå starter de underskriftskampanjen #SisteRing, som de håper skal bli Norges største, og som de skal overlevere myndighetene i løpet av året.

Tibber går spesielt hardt ut mot egen bransje, nemlig strømmarkedet.

«Realiteten er at aktører i vår bransje skor seg på de i samfunnet som er minst i stand til å stå imot – de unge, eldre og de som kanskje ikke mestrer det norske språket tilstrekkelig for å forstå at de blir lurt», står det i underskriftskampanjen med en henvisning til at de fleste klagene Forbrukertilsynet mottar, er rettet mot energibransjen.

Tall fra Forbrukertilsynet viser at det er mange som ikke respekterer telefonreservasjoner, og de har opprettet en enkel guide med hvordan forbrukere kan reservere seg direkte.

– Har gjort for lite

I forbindelse med SisteRing har Tibber publisert en undersøkelse utført av Norstat. Her svarer 90 prosent at de føler seg lurt av telefonselgere, og 70 prosent av de spurte sier at de ønsker å forby telefonsalg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer