Revidert nasjonalbudsjett

Vil forlenge «350-kronersgrensa»

Finansdepartementet ønsker at flere aktører skal registrere seg i VOEC-ordningen.

350-KRONERSGRENSA: Som en midlertidig ordning passerer varesendinger med en verdi under 350 kroner norgesgrensa som før. Foto: Shutterstock/NTB
350-KRONERSGRENSA: Som en midlertidig ordning passerer varesendinger med en verdi under 350 kroner norgesgrensa som før. Foto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I statsbudsjettet 2019 ble det vedtatt å skrote momsgrensa på 350 kroner. Tidligere var det avgiftsfritak på varesendinger fra utlandet med en lavere verdi enn 350 kroner, men fra 1. januar 2020 startet avviklingen.

Først for næringsmidler, restriksjonsbelagte varer og varer som ilegges særavgifter og deretter for alle andre varer fra 1. april 2020.

I en overgangsperiode har varesendinger under 350 kroner blitt gitt et midlertidig deklareringsunntak, som betyr at de har passert grensa som tidligere, og nå foreslår regjeringen å forlenge dette unntaket.

– Ved avviklingen av 350-kronersgrensen ble det innført en overgangsordning blant annet for å lette vareflyten. Det midlertidige deklareringsunntaket for varer med verdi under 350 kroner forlenges inntil videre. Bestemmelsene om ansvarsbegrensning for tilbyderne fases ut fra 1. juli 2021, skriver Finansdepartementet i forslag til revidert nasjonalbudsjett 2021.

Regjeringen mener det er for tidlig å avvikle den midlertidige ordningen 1. juli i år, og ønsker å forlenge den ytterligere.

Gjelder ikke næringsmidler

Overfor Dinside presiserer Finansdepartementet at overgangsordningen ble gitt i forbindelse med siste del av avviklingen av 350-kronersgrensa 1. april i fjor.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer