Statsbudsjettet 2019

Vil gi 60 millioner kroner i økt bostøtte til barnefamilier

Til sammen vil regjeringen bevilge 181 millioner kroner til barn i lavinntektsfamilier.

MOT FATTIGDOM: Økt bostøtte er et ledd i regjeringens tiltak for å bekjempe barnefattigdom. Foto: Shuttestock/NTB Scanpix.
MOT FATTIGDOM: Økt bostøtte er et ledd i regjeringens tiltak for å bekjempe barnefattigdom. Foto: Shuttestock/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert

Et av hovedmålene som trekkes fram i forslag til statsbudsjett for 2019 er å motvirke fattigdom. I den forbindelse ønsker regjeringen å øke bostøtten til barnefamilier og andre store husstander med 60 millioner kroner.

Totalt vil regjeringen bevilge 181 millioner kroner for å styrke innsatsen mot barnefattigdom.

- Barn som vokser opp i lavinntektsfamilier skal få god omsorg, bo trygt, kunne etablere stabile vennskap i oppveksten, ha håp og føle seg verdifulle i samfunnet. Derfor satser regjeringen på inkluderende tiltak, sier barneminister Linda Hofstad Helleland i en pressemelding.

- Bostøtte er en behovsprøvd statlig støtteordning for de med lav inntekt eller høye boutgifter, slik at de skal få et bra sted å bo, forklarer Anne Motzfeldt, forbrukerøkonom i Danske Bank.

Ifølge Elin Reitan, forbrukerøkonom i Nordea, er årets budsjettvinnere folk med lite lån, høy inntekt og hytte på fjellet. Taperne er, derimot, barnefamilier i etableringsfasen med lavere inntekt og mye gjeld.

Færre får bostøtte

Nøkkeltall fra Husbanken i august 2018 viser at 87.118 fikk innvilget bostøtte, en økning fra juli måned, men to prosent færre enn august i fjor.

Du kan få bostøtte hvis du:

  • er over 18 år og ikke i førstegangstjeneste
  • er under 18 år og har barn
  • bor i egen bolig med egen inngang, eget bad og toalett, kjøkkenløsning og mulighet for hvile
  • har inntekt og formue under øvre inntektsgrense

Husbankens nettside kan du lese enda mer om bostøtte.

Samleside: Statsbudsjettet 2019

Dette er forslag til statsbudsjett!

Budsjettet som legges frem nå, er et forslag til statsbudsjett, som legges frem for Stortinget. Det legges alltid frem i begynnelsen av oktober året før budsjettåret, og derfor omtales det som Statsbudsjettet 2019. Statsbudsjettet legges frem sammen med nasjonalbudsjettet som redegjør for de samfunnsøkonomiske betraktningene som ligger til grunn for budsjettet. Forslaget til statsbudsjett skal deretter behandles av Stortinget, og kommer med endringer. Stortinget vedtar det endelige budsjettet, som da blir bindende for regjeringen og dermed for statsadministrasjonen. Revidert nasjonalbudsjett kommer i mai 2019.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer