Vil gi bort 8,5 milliarder

Stortingsrepresentant Lan Marie Berg (MDG) er ikke fornøyd med regjeringens strømstøtteordning. Olje- og energiminister Terje Aasland mener MDGs forslag er en «skivebom».

ØNSKER ENDRINGER: Lan Marie Berg (MDG) foreslår å gi det norske folket 8,5 milliarder kroner ekstra. Foto: Vidar Ruud / NTB
ØNSKER ENDRINGER: Lan Marie Berg (MDG) foreslår å gi det norske folket 8,5 milliarder kroner ekstra. Foto: Vidar Ruud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Regjeringen innførte fra 1. september en strømstøtteordning som dekker 90 prosent av prisen over 70 øre per kWt, og som regnes ut fra snittprisen på strøm per måned for hvert område.

Stortingsrepresentant Lan Marie Berg (MDG) mener strømstøtten ikke er god nok.

- Etter mange måneder med strømkrise fungerer ikke regjeringens strømstøtte. Vi er misfornøyd med at regjeringens ordning ikke deler ut hele beløpet som de får fra grunnrenten på vannkraft, sier Berg til DinSide.

Hun fortsetter:

- Regjeringen får 8,5 milliarder mer fra grunnrenten på vannkraft enn de delte ut igjen i statsbudsjettet i strømstøtte. Vi i Miljøpartiet De Grønne ønsker å gi det norske folket 8,5 milliarder kroner mer i strømstøtte før jul. Det mener vi regjeringen allerede burde gjort.

- Skuffet

Berg legger til at det er mange husholdninger i Norge som sliter og beløpet de vil dele ut ville gitt hver person 1900 kroner i tillegg til den eksisterende strømstøtten, mens en husstand på fire personer ville fått 7600 kroner.

- Det er veldig mange som sliter med høye utgifter. 400 000 husholdninger i Norge sliter med å få endene til å møtes, som er en dobling fra i fjor. Jeg er skuffet over at regjeringen og SV heller prioriterer å gi mest penger til de som bruker mest strøm, istedenfor å hjelpe de som nå står i valget mellom å varme opp husene sine eller kjøpe mat.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.