Rettigheter ved deltidsjobb:

Vil gi deltidsansatte fortrinn ved utlyste jobber

Regjeringen foreslår å gi deltidsansatte fortrinnsrett til en del av en utlyst stilling.

DELTIDSANSATT: Regjeringen foreslår å endre reglene, slik at deltidsansatte i noen tilfeller kan få fortrinnsrett ved utlysning av ny stilling.
DELTIDSANSATT: Regjeringen foreslår å endre reglene, slik at deltidsansatte i noen tilfeller kan få fortrinnsrett ved utlysning av ny stilling. Vis mer
Publisert

Regjeringen foreslår å presisere i loven at deltidsansatte kan ha fortrinnsrett til en del av en utlyst stilling. Forslaget sendes nå ut på høring.

Kan få del av fast stilling

De foreslår og at Tvisteløsningsnemnda sine avgjørelser skal ha rettskraft. Tvisteløsningsnemnda behandler visse saker der arbeidstaker og arbeidsgiver ikke blir enige.

– Vi åpner nå for at en deltidsansatt arbeidstaker kan gjøre krav på å tre inn i en del av en utlyst stilling, så fremt det ikke er til vesentlig ulempe for arbeidsgiver, sier arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie i en pressemelding.

Hun nevner at en vesentlig ulempe typisk kan være at arbeidsgiver blir sittende med en upraktisk reststilling som er vanskelig å skaffe folk til.

Reell sjanse til full stilling

– Vi vil med denne presiseringen sikre deltidsansatte en reell sjanse til å få full stilling og på samme tid ta hensyn til hva bedriftene trenger, sier arbeids-Hauglie.

Det er en dom fra Høyesterett tidligere i år som er bakgrunn for forslaget, som nå er sendt på høring.

Høringsfristen er satt til 31. oktober i år.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer