Forsikring

Vil gjøre 70 % av skade­befaringene via video

Tryg tar grep for å redusere bilkjøringen og samtidig gi kundene raskere oppgjør. Men hvordan vi dette fungere i praksis, og hva med risikoen for forsikringssvindel?

REVOLUSJONERENDE: Slik beskriver forsikringsselskapet det at de nå vil innføre skadebefaring direkte via video. Foto: Shutterstock.
REVOLUSJONERENDE: Slik beskriver forsikringsselskapet det at de nå vil innføre skadebefaring direkte via video. Foto: Shutterstock. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Takstfolkene til Tryg Forsikring kjører årlig 250 000 kilometer til takst- og befaringsoppdrag.

Nå innfører forsikringsselskapet imidlertid skadebefaring «på direkten» via video for alle typer skader (dog med noen få unntak), noe som vil redusere bilkjøringen dramatisk, samtidig som kundene skal få raskere oppgjør.

Ikke alt blir digitalt

Ved å gjennomføre 70 prosent av befaringene digitalt, vil Tryg spare miljøet for vel 26,5 tonn karbondioksid-utslipp, tilsvarende 65 bilturer fra Lindesnes til Nordkapp, ifølge dem selv.

- Det som kan bli digitalt er først og fremst i skadesaker hvor skadeomfanget ikke er for stort, og hvor kunden synes det er greit å foreta befaring på denne måten, sier Torbjørn Brandeggen i Tryg til Dinside, og fortsetter:

- Digital befaring er frivillig, og i mange sammenhenger vil endelig skadetakst basere seg på en kombinasjon av videobefaring, bilder og telefonsamtaler, samt vår erfaring med lignende skader. Større og mer komplekse skadesaker vil nok i stor utstrekning fortsatt kreve fysiske befaringer.

Brandeggen understreker videre at foreløpig utgjør ikke video-befaringer et stort volum, men at de har en klar ambisjon om å øke antallet, først og fremst fordi det er tidsbesparende for dem, men også fordi kundene kan få raskere oppgjør.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.