Strømpris

Vil gjøre det enklere å være strømkunde

Flere aktører på strømmarkedet tar grep for å gjøre dette med strøm mye lettere. Ett av forslagene er å innføre «pumpepris» på strøm.

MUS: Slik kommer musa seg inn i boligen - og derfor kan det være farlig. Video: Ingebjørg Iversen / Dinside Vis mer
Publisert

I slutten av oktober ble 29 strømselskap meldt inn til Forbrukertilsynet av Forbrukerrådet på grunn av mistanke om prisjuks.

Forbrukerrådet mente strømselskapene lurte forbrukerne via såkalte «innkjøpsprisavtaler», som selges som ordinære spotavtaler - altså avtalene vi oftest blir anbefalt å velge. Men i innkjøpsprisavtalene var det, i tillegg til de vanlige pristilleggene, også «et hemmelig tillegg».

Mange forbrukere synes strøm er komplisert, og de aller fleste vil nok tegne et abonnement med et selskap til en god pris uten skjulte kostnader og deretter vie minst mulig tanker, eller bekymringer, til summen på strømregninga.

Tre tiltaksforslag fra Talkmore

Talkmore har nylig etablert et nytt strømselskap, Talkmore Strøm, og de ønsker å gå i bresjen for en ny bransjestandard, som de mener alle strømselskap bør følge for å gjøre det enklere for kundene å orientere seg og sikre konkurranse på like vilkår.

Her er bransjestandarden Talkmore foreslår:

  • Strømprisen skal alltid følge prisen på strømbørsen 100 prosent - time for time.
  • Alle priselementer skal kommuniseres tydelig i markedsføringen - priser skal ikke skjules bak begreper som «innkjøpspris», eller lignende.
  • Påslag per kWh skal ikke være variabelt - det vil si at det på forhånd skal opplyses nøyaktig hva påslaget vil bli.

Sertifiseringsordning på vei

Næringspolitisk rådgiver Ulf Møller i Energi Norge ønsker Talkmore velkommen til strømbransjen - de mener konkurranse er svært positivt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer